Ontvoeringszaak aangehouden

justitiaTwee 18-jarige jongens uit Heenvliet en Hellevoetsluis stapten op 2 mei dit jaar in Spijkenisse uit de nachtbus en werden omsingeld door een groep van zeven jongens.

Ze werden mishandeld en gedwongen om mee te rijden. In Rozenburg werd een mislukte poging gedaan om geld te pinnen, waarna de daders er vandoor gingen.

Na de melding bij de politie, werd direct uitgekeken naar de drie auto’s die bij de ontvoering betrokken waren. De twaalf inzittenden, allen tussen de 18 en 24 jaar oud, werden aangehouden. Zeven van hen moeten zich voor de rechtbank vertonen op beschuldiging op ontvoering, mishandeling en beroving. Vier stonden er gisteren terecht.

Tot een inhoudelijke behandeling van de zaak kwam het niet. Wegens capaciteitsproblemen bij de rechtbank is het tot op heden niet mogelijk geweest om de getuigen te horen. Daarnaast wil de officier van justitie de zeven verdachten graag op een zittingsdag horen. De advocaten pleitten alle vier voor schorsing van de voorlopige hechtenis, omdat zij allen vinden dat de verdachten nu wel lang genoeg in hechtenis hebben gezeten. Gezien het verzoek van de officier om de zaak voor onbepaalde tijd te schorsen, is wel duidelijk dat de zaak niet binnen drie maanden behandeld zal worden, reageert een van de advocaten. Omdat binnen 100 dagen na aanhouding de zaak behandeld moet worden, is het nu een pro forma zitting geworden. Zo stelt de rechtbank de termijn veilig.

Twee van de verdachten mogen vanaf vandaag de behandeling van hun zaak in vrijheid afwachten. De andere twee verdachten blijven in voorlopige hechtenis. De rechter vindt in hun geval de feiten zwaarder tellen dan hun persoonlijk belang. Voor een van hen houdt dat in dat hij geen sollicitatiegesprek kan voeren en niet aan zijn opleiding kan beginnen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl