Ook dit jaar weer het Spijkenisse Festival

openingfestivalGratis festival op 27, 28 en 29 augustus 2010 met Giovanca, Boris, Leo Blokhuis, Motel Westcoast, De Smaakmakers en vele anderen.

Het SpijkenisseFestival presenteert traditiegetrouw zowel bekende artiesten als nieuw talent. Voor alle leeftijden is er wel iets te ontdekken.

Voor de kids is er het Kikker Concert en komen de Te Zotte Zeehonde. Verder worden er zaterdag overdag diverse workshops verzorgd door het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse en is er een leeslounge waar kinderen kunnen loungen en lezen; het boekje mag later mee naar huis.

Nieuw dit jaar! De Smaakmakers – een doorlopende culinaire voorstelling!
De chefs van Ristorante Pappagallo, Olijf en de Gulle Gaper zijn de hoofdrolspelers in deze ‘voorstelling’. Ze staan in theater De Smaakmakers klaar om u tijdens het SpijkenisseFestival van de heerlijkste culinaire verrassingen te voorzien. De Smaakmakers serveren u vanaf de eerste act tot aan de laatste klanken gerechten vanuit 3 verschillende internationale keukens.

Bezoekers kunnen de hele dag in theater De Smaakmakers terecht voor een verfrissend drankje, een lekkere snack of een heerlijke maaltijd. U hoeft niet naar huis om te eten, tussen 17.30 en 19.30 uur blijft het terrein open voor de DinnerTime concerten; onder het genot van een heerlijke maaltijd en een drankje luisteren naar verschillende artiesten op het Smaakmakers terras. Kom, de hele dag door, culinair en muzikaal genieten bij De Smaakmakers!

Vrijdag

Vrijdagavond wordt het moeilijk om stil te blijven staan. De Paulus Schaefer Gipsy Band en het Bernard Berkhout Swing Orchestra zorgen voor swingende optredens. En zorg er vooral voor dat u Kim Hoorweg (met band), hét jazztalent van Nederland, niet mist!

Zaterdag staat bol van de topacts

Wat denkt u van Idols winnaar Boris? Na een droomstart van zijn carrière heeft hij zich bewezen als een artiest met soul. Lokaal talent Faisal en Anneke van Giersbergen & Aqua de Annique spelen ’s middags in de Merz Tent, een must voor fans van indiepop met een randje. Zangeres Daisy Cools verzorgt het DinnerTime Concert: onder het genot van een heerlijke maaltijd en een drankje luisteren naar deze twee artiesten op het Smaakmakers terras.

Tim Knol (dit jaar ook op Lowlands), is een bijzondere jongen met een gouden stem. Hij mag dit jaar niet ontbreken en u mag hem niet missen! Bibliotheek Spijkenisse presenteert zich zaterdagavond met een optreden van Leo Blokhuis in de X-Tent. Op het SpijkenisseFestival vertelt hij met passie over muziek, spelen we een quiz (met mooie prijzen) en laat hij vooral veel muziek horen! 5 Jaar na hun onvergetelijke optreden staat de Australische dance-band Loonaloop, als afsluiter voor de zaterdagavond, op het SpijkenisseFestival.

Zondag familiedag

Zondag, traditioneel de familiedag , is er naast veel muziek ook straattheater te zien. In Teatro Metamorfoso ziet u een beeldschone dame in een gorilla veranderen en bij de act Dolfinarium ziet u dolfijnen de mooiste trucks doen.

Nieuw dit jaar, de cultuurmarkt. In de X-tent presenteren verschillende culturele instellingen zichzelf aan de festivalbezoekers. De nieuwe Nederlandse singer/songwriter Yorick Amerika staat samen met zijn vaste achtergronddanseressen garant voor een spetterend optreden voor het hele gezin.

Op zondagmiddag komt De King in Spijkenisse. Jan Rot en Marjolein Meijers (An en Jan) zingen samen met Henk Westbroek en andere bijzondere Nederlanders, de grootste hits van Elvis Presley! De teksten worden groot geprojecteerd zodat u zelf mee kan brullen. De namen van de eregasten zijn, in An + Jan traditie, tot op het laatst geheim, en als we Jan Rot bellen voor een tip van de sluier, lacht ie maar wat. ” Spike van Di-rect lijkt me fijn, Spike in Spike City. Misschien ga ik Lee Towers ook nog vragen. En een leuke dame natuurlijk. Eh… Kom maar kijken, dan zie je het vanzelf.” My Boot Heels verzorgen het DinnerTime concert op het Smaakmakersterras.

Zondagavond is er in de X-Tent; Lokaal Kabaal te horen; verschillende bands uit Spijkenisse verrassen u daar met hun talenten, waaronder de veelbelovende band The Sunglasses. Dit jaar staat zangeres Giovanca, winnares van de Gouden Harp 2010, onder andere op het North Sea Jazz festival, maar gelukkig komt ze ook naar Spijkenisse! Motel Westcoast, met onder andere Sieb van der Ploeg, sluiten het SpijkenisseFestival dit jaar af met het zonnige California-gevoel! En de Biergarten Boys toveren tot slot de Merz Tent om in een feestende Bierstube!

Het Spijkenissefestival is niet compleet zonder Marlies Helder, die ook dit jaar de presentatie voor haar rekening neemt.

Het festival vindt plaats bij Theater de Stoep, Groenoordweg 1, Spijkenisse en is gratis toegankelijk.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl