Ook ONS Spijkenisse weer van de partij

badeendje01Met de presentatie in Café Merz van haar verkiezingsprogramma en kieslijst heeft Onafhankelijk Nieuw Spijkenisse (O.N.S.) de aftrap verricht van haar verkiezingscampagne.

Prominent in het verkiezingsprogramma is opgenomen het beheer van de bestaande wijken, de actieve ondersteuning van het sport- en verenigingsleven en een financieel beleid zonder verhoging van de lasten voor de inwoners.

Op de kieslijst is gekozen voor een mix van ervaring en vernieuwing.

Lijsttrekker is Gert-Jan ’t Hart, sinds 2000 wethouder. Op plaats twee staat voormalig wethouder Marjolijne Lewis en op drie de huidige wethouder Jan Willem Mijnans.

De jongste kandidaat, positie vier, is de 20-jarige communicatiestudent Jeroen Postma. De eerste nieuwe vrouw, plaats vijf is voormalig topzwemster Madelon Baans. Positie zes is ook voor een nieuw en jong gezicht, docent economie Jan-Willem Tijl. Voormalig wethouder Kees Dijkman en huidig fractievoorzitter Jan van Dijk staan op resp. plaats 7 en 8. Huidige raadsleden Nelleke Vonk Noordegraaf – v Dijk en Martijn Hamerslag sluiten de top tien af.

De kieslijst van O.N.S. bestaat voor het eerst uit 45 kandidaten. Dit unicum is mogelijk door een recente aanpassing van de kieswet. Daardoor heeft O.N.S. een groter aantal lijstduwers. Deze lijstduwers kenmerken zich door een grote maatschappelijke betrokkenheid in het algemeen en met Spijkenisse in het bijzonder.

Opvallende lijstduwers zijn sportschoolhoudster Debby van de Wall, zanger/songwriter Frank Vos (artiestennaam Frank Foks), onderneemster Sunay Çinar-Tosun, chef-kok Rene Jansen, Eric Pinas (project Opboxen) en O.N.S. oprichter Richard Sitton.

De lijst wordt afgesloten door Peter Houtman, ex-international, oud-speler van Feyenoord en vaste stadionspeaker van de Kuip en de Open Dag van Feyenoord.

De campagne van O.N.S. zal net als de vorige keren intensief en zichtbaar zijn. Het benodigde geld voor deze campagne is de afgelopen vier jaar door de raadsleden en wethouders van O.N.S. gespaard van de maandelijkse vergoeding.

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl