Ook voor de fietsers een complete ringweg

asfalt4Langs de Baljuwlaan en de Heemraadlaan ter hoogte van Vogelenzang en De Akkers ontbreekt een stuk (brom)fietspad langs de Ring van Spijkenisse. Dit pad is opgenomen in het RIVV (Regionaal Investeringsprogramma Verkeer en Vervoer) 2009-2013 voor het jaar 2009.

Door het ontbrekende stuk aan te leggen zullen de aansluitende (brom)fietspaden beter benut kunnen gaan worden.

Ook de routes naar de Botlek zullen wat eenvoudiger (en sneller) kunnen worden als straks ook het fietspad ter hoogte van de rotonde bij de Hoeklaan is gerealiseerd.

Langs het (brom)fietspad Heemraadlaan wordt tevens een voetpad aangelegd. Dit voetpad is bedoeld voor de honden uitlaatstrook en de ontsluiting van de bushalte langs de Heemraadlaan.

Door het voetpad wordt de bushalte beter bereikbaar voor de bewoners van de Panoramaflat.

Het fietspad langs de Heemraadlaan ligt tussen het geluidsscherm en de weg. Hierdoor zal de overlast voor de bewoners van de Ristervoorde vrijwel nihil zijn. Tussen de Nieuwe Westdijk en de Akkersweg wordt de fietsroute over circa 120 meter geleid via een woonstraat (Rigolettostraat), alvorens aan te sluiten op het aan te leggen (brom)fietspad in de bocht van de Baljuwlaan. Langs het fietspad wordt verlichting aangebracht.

Kosten van dit project: ruim 283.000 euro waarvan de helft wordt betaald door de Stadsregio Rotterdam. Alleen wat was er nu mis met de berekening? Wordt weer nagestuurd. Binnenkort meer.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl