Open Asieldag Dierenbescherming Rijnmond

dierenasiel-hondenOp zaterdag 12 juni organiseert de Dierenbescherming Rijnmond weer haar traditionele Open Asieldag.

De dierenopvangcentra in Krimpen aan den IJssel, Rotterdam, Vlaardingen, Spijkenisse en het “Knaagspoor” in Ridderkerk openen de deuren tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Op die dag is er bij de asielen van alles te doen. Bijna teveel om op te noemen. Zo kun je bij een van de asielen steppen met je hond, worden er frisbee demonstraties gegeven en snuffelen douanehonden naar heel speciaal gras.

Zoete spinnen zijn er in het asiel Spijkenisse te vinden, want daar deelt men suikerspinnen uit en er is een springkussen voor de jeugd. In het “Knaagspoor” in Ridderkerk wordt een heuse cavia knuffelkeuring gehouden.

De Open Asieldag wordt natuurlijk georganiseerd om aandacht te vragen voor de honderden honden, katten konijnen en knaagdieren die zitten te wachten op een nieuwe baas.

Zomerdrukte in overvolle asielen.

Met de zomervakantie voor de deur zitten de asielen in Nederland nu al boordevol met dieren. Daarom richten de Opvangcentra zich vooral op de thuisblijvers, die niet op vakantie gaan.

De verzorging van een huisdier is een verantwoordelijke taak en vergt tijd en aandacht. In een vakantie kan men volop kennismaken met de nieuwe huisgenoot. Mens en dier kunnen aan elkaar wennen en dat is bijzonder belangrijk.

Vorig jaar een groot succes.

Ook vorig jaar organiseerden de asielen van de Dierenbescherming Rijnmond in juni een Open Asieldag en met succes. Tientallen dieren mochten de asielen verlaten met dolgelukkige baasjes en gingen een fijne nieuwe toekomst tegemoet. De Dierenopvangcentra in Rijnmond hopen ook dit jaar weer op duizenden bezoekers.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl