Open brief aan het College van Spijkenisse

ons-stadion1Geacht college van burgemeester en wethouders,

Mij is ter ore gekomen dat het college zich tegenwoordig bezighoudt met het verstrekken van hypotheken. Mijns inziens is dit een meesterlijke zet, aangezien banken, gezien de crisis, niet meer te vertrouwen zijn. Een gemeente daarentegen kan technisch gezien niet failliet.

Indien het immers uit de klauw dreigt te lopen verhoogt u gewoon de belasting met een paar tientjes biertjes.

Nu wil ik u graag het volgende onder de aandacht brengen. Onlangs is de Spijkenisser voetbalvereniging SCO’63 gepromoveerd naar de 1e klasse, waardoor de opstap naar betaald voetbal en de eredivisie in de toekomst mogelijk wordt. Dit brengt mij gelijk bij mijn punt, het bouwen van een groots stadion. Geheel passend bij een grootse stad zoals Spijkenisse pretendeert te zijn, met haar opvallende Boekenberg en theater van formaat. Evenals een skyline waarbij die van Rotterdam moet gaan verbleken. Uit de laatste raadsvergadering is gebleken dat de grootste coalitiepartij haar naam als sportpartij waar maakt. Want zelfs ondanks dringende miljoenenbezuinigingen wil het college een atletiekbaan bouwen waarvoor de belastingbetaler, uw inwoner, de lasten van 1 miljoen euro zal dragen.

Onlangs heeft het college een lening ter waarde van €18 miljoen euro verstrekt aan de Stichting Humanitas om Het Terras aan de Maas te verwezenlijken. Naar nu blijkt heeft het college dus haar eigen ONS Bank BV opgericht t.b.v. het doorgaan met verwezenlijken van de bouwprojecten ondanks de voortdurende crisis. Het lijkt mij niet meer dan logisch om over te gaan tot de bouw van een voetbalstadion te weten het “ONS stadion”. Dit stadion kan dan mooi gebouwd worden ter hoogte van de beoogde golfbaan zodat dit een groots, bij een groeiende stad als Spijkenisse passend, sportgebied kan worden.

Indien het college akkoord gaat, heb ik nog een ander voorstel. Ik als eenvoudig inwoner van Spijkenisse en als bedenker van dat geweldige ONS stadion wil ook graag meeprofiteren van de nieuwe status van het college en de ONS bank. Nu heb ik een aantal leuke kavels op het oog waar ik een villa wil laten bouwen met zwembad (liefst in de buurt van de golfbaan en het nieuw te bouwen ONS stadion) Enig probleem is echter de financiering. Graag wil ik € 5.000.000,- lenen tegen een bescheiden rente van pak em beet 1,5% met een looptijd van 36 maanden. Dezelfde voorwaarden als Humanitas, zeg maar.

Mocht ik tegen die tijd deze villa niet met winst kunnen verkopen krijgt u van mij de sleutel en dank ik u hartelijk voor de geboden kans. Graag hoor ik van u wanneer het schikt om de overige voorwaarden onder het genot van een biertje (uiteraard op kosten van de belastingbetaler) te bespreken. Ik help u graag uit de brand want tja, even tussen ons gezegd en gezwegen, op een dag komt u uzelf toch tegen want u raakt die gronden aan de straatstenen niet kwijt hé? Ik hoor graag snel van u wanneer ik het geld (liefst contant) op kan komen halen in kamertje van betreffende wethouder in het stadhuis.

Met vriendelijke groet,
Pepijn van Delft
Trots inwoner van Spijkenisse

P.s. Zorg er a.u.b. wel voor dat u de Lakemannetjes onder de oppositie tijdig en met ferme hand de mond snoert zodat ons kwistige project hoe dan ook doorgang zal vinden.

ons-stadion2

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl