Openbaar plassen in het nieuw

openbaartoilet-nieuwstraatHet stond al lang op de verlanglijstjes en begin februari het zover: het centrum van Spijkenisse krijgt een nieuw openbaar toilet. De voorziening komt aan de Nieuwstraat 232a.

De gemeente heeft het plan voor het openbaar toilet met de winkeliers uitgewerkt.

De kosten voor het toilet zijn verdeeld; de winkeliersvereniging betaalt de huur van de ruimte en de gemeente financiert en begeleidt de aanpassing van het pand. Een beheerder gaat het toilet exploiteren voor eigen risico.

Vanuit de Uitstraat is het toilet bereikbaar via de trap naast de expeditiehof aan de H. de Lintweg. Vanaf de Nieuwstraat is de locatie ook bereikbaar met een rolstoel, rollator en wandelwagen. De toiletruimte wordt circa 36 vierkante meter groot. Gebruikers komen binnen via een hal annex beheerdersruimte.

Het openbaar toilet krijgt 2 damestoiletten en een herentoilet met daarnaast 2 urinoirs. Ook komt er een invalidentoilet met daarin een babybank voor het verschonen van kinderen.

Het volautomatische toilet aan de Raadhuislaan verdwijnt. De ervaringen met deze voorziening zijn niet positief. Het was niet toegankelijk voor mindervaliden en mensen hadden toch een zekere aversie of angst om gebruik te maken van deze ‘machine’.

Bovendien was het automatisch toilet erg gevoelig voor vandalismeschade. Het toilet werd zo weinig gebruikt dat de opbrengst te verwaarlozen was. De verbouwing van het pand aan de Nieuwstraat is in december gestart en volgens planning wordt het nieuwe toilet donderdag 04 februari 2010 geopend.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl