Ophogen molen kost Spijkenisse 174.000 euro extra

molen-omhoog1Molen Nooit Gedacht in Spijkenisse heeft de voorlopige eindrekening ingediend voor de kosten die gemaakt zijn om deze molen 7 meter te verhogen.

Onder de streep bleek dat er 174.000 euro meer aan kosten zijn gemaakt dan waarmee in de calculatie rekening was gehouden.

Daarmee is in totaal 1.16 miljoen uitgegeven aan de verhoging van de molen.

Vorig jaar had de gemeenteraad al 990.000.- euro beschikbaar gesteld voor het verhogen van de molen. Tijdens de behandeling van deze krediet aanvraag had de molenaar van molen Nooit Gedacht al aangegeven dat deze waarschijnlijk hoger uit zouden vallen en noemde daarbij het bedrag van 1.2 miljoen.

Een externe adviseur heeft in opdracht van de gemeente bekeken of het verschil verantwoord te noemen was. Door het unieke aspect van het verhogen en de wijze waarop dit proces is verlopen worden de meerkosten aanvaardbaar genoemd.

Het college heeft daarom een voorstel ingediend om ook de extra uitgaven te dekken. De kosten die zijn gemaakt om naast de molen een restaurant te beginnen zijn niet voor de gemeente maar voor de molenaar zelf.

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl