Oplevering wegen omlijst door snelle auto’s

donkervoortDe Baljuwlaan, de nieuwe brug over de Vierambachtenboezem en de turborotonde met dubbele rijstroken bij de Hoeklaan gaan weer helemaal open voor het verkeer.

Verkeerswethouder Christel Mourik opent de weg zaterdag 28 november om 11.00 uur. De oplevering is ruim vier weken eerder dan gepland.

Automobielfabrikant Donkervoort luistert de opening op met enkele Donkervoort sportwagens. Deskundigen beantwoorden vragen over de bouw en ontwikkeling van de sportauto’s en hoe er in een raceteam wordt samengewerkt. Donkervoort blijft daartoe na de opening nog enige tijd aanwezig. Wellicht dat enkele gelukkigen een rondje kunnen meerijden.

Ook zijn er specialisten aanwezig om vragen over de realisering van weg, brug en rotonde te beantwoorden. De aannemers gaan na de openstelling nog enige tijd door met werkzaamheden rond de weg. Het gaat daarbij om het afwerken van de bermen, de geluidswallen en het fietspad, het graven van sloten, het aanbrengen van ecologische voorzieningen en het aanplanten van bomen. Ook wordt de landtong onder de brug afgegraven, waardoor de brug met zijn pijlers fraai in een verbreed stuk water van de Vierambachtenboezem komt te staan.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl