Opnieuw celstraffen geëist voor deelname aan rellen

justitiaVrijdag heeft de officier van justitie 8 tot 15 maanden celstraf geëist voor deelname aan de rellen in Hoek van Holland.

Ook nu werden weer een meldingsgebod, middelenverbod en locatieverbod geëist, maar de officier heeft geleerd van de uitspraken eerder deze week. Bij het locatieverbod zijn tien evenementen genoemd waar de verdachten niet heen mogen.

Tegen een 15-jarige jongen die gedetineerd is in de Hartelborgt werd achter gesloten deuren 8 maanden cel geëist, waarvan 2 voorwaardelijk. Een andere inwoner van Spijkenisse, de 19-jarige Maickel J. hoorde 12 maanden waarvan 4 voorwaardelijk eisen.

De eis van 15 maanden was voor een inwoner van Rotterdam. Hij begin de overtreding in zijn proeftijd, dus mag de 2 maanden voorwaardelijk die hij voor zijn vorige overtreding kreeg wat de officier betreft gaan uitzitten.

Uitspraak over 14 dagen.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl