Opnieuw veiligheidsdagen in Spijkenisse

veiligheidsdagenVoor de 7e keer organiseert het politiekorps Rotterdam Rijnmond op 19 en 20 april 2010 in Spijkenisse de Veiligheidsdagen.

Scholieren tussen de 11 en 13 jaar maken op deze dagen op speelse wijze kennis met allerlei aspecten van veiligheid.

Aan bod komen thema’s als ‘jouw veiligheid, andermans veiligheid en gezamenlijke veiligheid’. Het evenement dient als afsluiter van de lessen die de politie in het kader van het School Adoptie Plan geeft aan scholieren uit groep 8 en vindt plaats op het terrein van theater ‘de Stoep’.

Andere organisaties

Leerlingen van de basisscholen in Voorne, Putten en Goeree Overflakkee worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze dagen. Naast de politie zijn er tal van andere organisaties op het gebied van veiligheid aanwezig. Zo geven de Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee acte de presence. Ook de brandweer, GZH, de GGD, het GHOR en de EHBO organisaties zijn present.

Dit jaar is het ook voor omwonenden en andere belangstellenden mogelijk om een kijkje te nemen op het evenemententerrein. Op maandag 19 april gaat de deur om 18:30 uur open. Het publiek kan dan niet alleen kennis maken met de genoemde organisaties, maar ook kijken naar de diverse demonstraties.

‘Veiligheidsdagen 2010’, terrein theater ‘De Stoep’, Groenoordweg 1, 3201 LV Spijkenisse.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl