Opnieuw verdachte brandstichting aangehouden

autobranden-schoffelvoorde01Het opsporingsteam dat de branden onderzoekt in het district De Eilanden heeft woensdag 3 februari een 25e verdachte aangehouden.

Dit betreft een 17-jarige Rotterdammer. Deze voormalig inwoner van Spijkenisse wordt er van verdacht in april 2009 een caravan aan de Perzikgaard in brand te hebben gestoken.

Het door oplettende buurtbewoners aan de politie verschafte signalement vormde de basis voor het onderzoek met als resultaat deze aanhouding. In onderzoek naar een containerbrand aan de Barbier in Spijkenisse werd een 12-jarige verdachte gehoord. In deze laatste zaak zullen komende week meer verdachten gehoord gaan worden.

Prioriteit

Het oplossen van brandstichtingen heeft voor de politie een hoge prioriteit. Een team van 12 rechercheurs is fulltime bezig met onderzoek naar de identiteit van mogelijke brandstichters. Sinds eind november heeft het team 24 aanhoudingen verricht. Vier van hen zitten nog steeds vast. De anderen moeten zich op een later moment bij de rechter verantwoorden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De politie verzoekt alert te zijn en ook kleine (pogingen tot) brandstichtingen te melden. In geval van heterdaad belt u 112. Informatie over brandstichtingen kan gemeld worden via 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen gedaan worden via 0800-7000.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl