Opsporingsambtenaren actief in De Akkers

goaOp 12 november is een start gemaakt met extra activiteiten van duo’s gemeentelijke opsporingsambtenaren (GOA’s) in de wijk De Akkers.

Wethouder Wijkveiligheid Jan Willem Mijnans sprak voor de eerste dienst in De Akkers de volledige groep GOA’s toe.

De gemeentelijk opsporingsambtenaren waren altijd al actief in de hele stad. De wijk De Akkers is vanuit Wijkveiligheid aangewezen als wijk waar extra investeringen nodig zijn om het gebied schoon, heel, veilig en prettig te houden. Om dit te realiseren is een koppel GOA’s nu dagelijks vrijgemaakt om juist in deze wijk aan het werk te gaan. Vanaf het middaguur tot laat in de avond zijn de GOA’s in de wijk aanwezig. Deze tijden zijn voorlopig vastgesteld, maar kunnen naar behoefte en noodzaak worden aangepast.

De GOA’s starten en eindigen hun werkzaamheden vanuit wijkcentrum De Akkers. Tussen 17.00 uur en 18.00 uur zijn zij op werkdagen in het wijkcentrum aanwezig. Wijkbewoners kunnen tijdens dit inloopspreekuur bij de aanwezige GOA’s terecht voor vragen en opmerkingen. De GOA’s zijn herkenbaar aan hun uniform met insigne.

Gemeentelijke Opsporingsambtenaren houden zich bezig met het aanspreken van personen en groepen op ongewenst gedrag binnen de openbare ruimte. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het verkeerd aanbieden van afval, het veroorzaken van zwerfafval, hondenpoep op straat en fout parkeren. Ook handhaven zij waar nodig de regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Verder leggen zij contacten in de wijk en signaleren situaties die mis (dreigen te) gaan. De GOA’s werken nauw samen met de politie en woningcorporaties. Ze fungeren als herkenbaar aanspreekpunt en vraagbaak voor bewoners, ondernemers, woningcorporaties en bezoekers.

Meldingen en opmerkingen over de openbare ruimte kunnen wijkbewoners doorgeven aan de GOA’s, wanneer zij hen op straat tegenkomen, of tijdens het spreekuur in het wijkcentrum De Akkers aan de Lenteakker 5, elke werkdag van 17.00 tot 18.00 uur. Telefonisch kunnen meldingen van wijkbewoners uit de Akkers worden doorgegeven bij rayon West via telefoonnummer (0181) 696 140.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl