Oranjegekte slaat ook toe in Spijkenisse

oranje03Ook al houd je niet van voetbal, de winst van “onze” Nederlandse jongens dinsdagavond tegen Uruguay zal u niet ontgaan zijn. Dit jaar hebben “we” of eigenlijk “ze” de vuvuzela.

En als u nog niet weet waarover wij het hebben, dat is een oranje toeter die ontzettend veel lawaai maakt, zodra je ontdekt hebt hoe je er op moet blazen tenminste.

En zo kan het dus gebeuren dat zelfs iedereen die niet aan de buis gekluisterd zat of de radio aan had, exact kon volgen wat de stand was van de wedstrijd in Zuid- Afrika. oranje02Er zijn namelijk altijd wel buren binnen gehoorafstand die zo vriendelijk zijn de boel volledig op z’n kop te zetten zodra Nederland scoort.

En dat deden ze, met één doelpunt tegen en drie vóór was de winst en dus ook de finalewedstrijd mogen spelen een feit. En dan zit er nog maar één ding op voor alle voetbalfans en dat is FEEST! Net als in waarschijnlijk de rest van Nederland was het in Spijkenisse even een compleet oranje gekkenhuis, vuurwerk, toeters, gejuich. We hebben gewonnen en dat zullen we weten!

oranje01Mocht u al die oranjegekte echt niet kunnen waarderen, dan zit er maar één ding op; zorg dat u voor a.s. zondag nog even een last minute reis boekt naar een landje ver weg van Nederland want als ze de finale winnen…..

 

© Foto’s: Dion Meijer

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl