Ouderen en jongeren voelen zich vergeten

ton-akkersTrots op Nederland in Spijkenisse wil inwoners betrekken bij de ontwikkelingen in de stad.

Het stoort de partij dat deze raadsperiode bewoners niet of laat werden geïnformeerd over plannen die op weinig draagvlak konden rekenen.

Als voorbeeld noemt de partij de plannen rond Park Vogelenzang en de Maasboulevard waar grote groepen bewoners hiertegen in opstand zijn gekomen.

Tijdens de campagne, die zaterdag 16 januari in het centrum van start is gegaan, bleken veel inwoners van Spijkenisse nog wel meer te wensen te hebben. De partij vroeg de inwoners wat zij de komende vier jaar aangepakt wilden hebben. Opvallend waren de reacties van de oudere inwoners van Spijkenisse, zij voelen zich vergeten. Zij voelden zich ‘kind van de rekening’ door het huidige Collegebeleid dat is gericht op subsidiëren van bepaalde sportfaciliteiten en het bouwen van miljonairswoningen en torenflats. Twee veel luidende antwoorden waren dan ook: doe iets aan de bestrating in de bestaande wijken en biedt de juiste zorg aan.

Andere opvallende opmerkingen kwamen weer van de jeugd, te weinig uitgaansgelegenhe-den en ‘chill’ plekken waren de grootste klachten. Zij voelen zich benadeeld omdat zij zich ophouden op plaatsen waar zij ongewenst zijn, maar weten niet waar zij hun heil dan moeten zoeken. Trots op NL Spijkenisse vindt het bijzonder dat precies de twee tegenovergestelde groepen zich beiden achtergesteld voelen en maakt zich hierom zorgen.

Trots op NL Spijkenisse heeft, door de gesprekken die zij had met de inwoners, gemerkt dat er veel ‘onderbuik’ gevoelens bij hen leven en zij nodigt hen daarom uit om mee te denken over hun stad.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl