Ouderworkshop Toolkit voor de brugklas

brugklasWegens groot succes vorig jaar hebben J/M voor Ouders en Studiekring de workshop “Toolkit voor de brugklas” verder ontwikkeld. In de week van 12 tot 15 november wordt de workshop weer gratis aangeboden.

Ouders die op zoek zijn naar tips hoe ze zelf het beste kunnen helpen met huiswerk zijn welkom op één van de 80 Studiekringvestigingen.

 

Alle ouders en verzorgers van pubers herkennen de discussies thuis over huiswerk. Daarbij zijn ouders soms ook onzeker over hun eigen mogelijkheden om hulp te bieden. Op verzoek van het magazine J/M voor Ouders heeft Studiekring daarom workshops ontwikkeld. Daarin worden ouders toegerust met theoretische en praktische kennis over het begeleiden van hun eigen kind. Door tips en trucs van ervaren leerlingbegeleiders op het gebied van studieaanpak, planning en structuur leren ouders hoe ze hun kind ook zelf goed kunnen begeleiden in de workshop ‘Toolkit voor de brugklas’.

‘De Toolkit is een gereedschapskist die je zelf vult met te ondernemen acties die bij jouw situatie passen’, aldus Ivo Richaers, medeoprichter van Studiekring. ‘Ouders kennen hun eigen kind goed en kunnen met vragenlijsten tijdens de avond ontdekken waar hulp nodig is en of en hoe zij dat zelf zouden kunnen geven. Onder leiding van een deskundige en door ervaringen uit te wisselen met andere ouders schrijven ouders op waar ze in de komende periode aan willen werken met hun kind op het gebied van schoolwerk. De tips kunnen variëren van: “plan een gesprek met de zorgcoördinator op school” tot “probeer op deze manier te leren hoe je een samenvatting maakt”. Je kunt al beginnen vanaf groep 7 met het aanleren van structuur, leermanieren en het maken van een planning. Dit maakt de rest van de schoolcarrière een stuk eenvoudiger en voorkomt ruzie over huiswerk.’

Studiekring verzorgt al meer dan 12 jaar huiswerkbegeleiding en bijles in heel Nederland en deelt deze kennis geheel vrijblijvend met ouders van pubers tijdens de workshop. Plaatsen zijn beperkt. Op dinsdag 13 november vindt de workshop plaats in Spijkenisse. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.studiekring.nl/toolkit.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl