Oudste inwoner Voorne Putten wordt 105 jaar

jarigDe oudste inwoner van Voorne Putten en Rozenburg, mevrouw F. de Bruin-Schriek, wordt op vrijdag 25 september 105 jaar.

Burgemeester Mirjam Salet (Spijkenisse) brengt haar felicitaties op deze heuglijke dag over om 11.30 uur in de Marckenburgh waar zij woont.

Mevrouw de Bruin heeft zes zonen en een dochter. Haar man en haar twee oudste zoons zijn inmiddels overleden. Ze heeft zestien achterkleinkinderen.

Kleinzoon George stuurt zijn oma ieder jaar een verjaardagstaart, zo ook dit jaar.

Mevrouw de Bruin heeft vroeger een kruidenierswinkel gehad. Haar man had een oliekar, getrokken door een hond, en nam dan ook vaak artikelen mee uit de winkel voor de verkoop. Op 21 jarige leeftijd is mevrouw de Bruin bij de burgemeester van Rotterdam langsgeweest voor het aanvragen voor een vergunning voor haar winkel. Zij ontving de vergunning en is daar nog steeds erg trots op.

Haar hobby’s zijn vooral haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Daarnaast correspondeert zij nog steeds met haar nicht uit Australie die inmiddels negentig jaar oud is.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl