Overlast jongeren keihard aangepakt

hangjongeren1Inwoners en ondernemers uit Brielle gaven na de zomervakantie aan veel overlast te ondervinden van de schooljeugd.

De overlast bestond onder andere uit afval dat op de grond gegooid werd en overlast door brommers op de stoep en het fietspad waar veel basisschoolkinderen lopen.

De overlast vond vooral plaats in de driehoek Jan Matijssenlaan-Reede-De Rik. Binnen de grenzen van deze driehoek liggen veel middelbare- en basisscholen. De politie heeft de klachten serieus genomen en de overlast aangepakt.

Het Wijkteam Brielle heeft samen met het Biketeam een actie opgezet waarbij binnen de driehoek intensief gesurveilleerd werd. Zowel herkenbare als onherkenbare politie was veelvuldig aanwezig in de buurt van de scholen tijdens onder andere de pauzes. De route van de scholen naar de winkels aan de Reede en het Ruggeplein werden tijdens deze pauzes door scholieren vervuild door onder andere lege verpakkingen van etenswaren. Iedereen die overtredingen beging kreeg hiervoor een boete.

Inmiddels heeft de politie al zeven van deze acties gehouden en de resultaten liegen er niet om! Er zijn tientallen bekeuringen uitgeschreven voor vervuilers, voor overtredingen die werden begaan met brommers en ook asociaal gedrag van automobilisten werd afgedaan met een bekeuring. Naast de ‘gewone’ bekeuringen heeft deze actie ook geleid tot grotere zaken zoals de diefstal van auto-emblemen en een grote vuurwerkzaak waarin de politie tientallen kilo’s illegaal vuurwerk aantrof.

Nu de acties bekend zijn bij de leerlingen worden er tijdens de acties steeds minder overtredingen aangetroffen. De jeugd is voorzichtiger geworden en gooit afval netjes in de prullenbakken. De acties hebben geleid tot een mooi resultaat; de overlast is flink afgenomen!

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl