Partij voor de Dieren Spijkenisse voor diervriendelijke Kerst

De Partij voor de Dieren houdt op zaterdagmiddag 17 december vanaf 13:00 uur in het centrum van Spijkenisse een flyer-actie voor een diervriendelijke Kerst. De partij hoopt dat mensen hun goede voornemens voor een beter dierenwelzijn en milieu omzetten in daden door tijdens de feestdagen geen, minder of biologisch vlees te eten. Tijdens de gehele decembermaand zijn op de website van de Partij voor de Dieren links te vinden naar vegetarische kerstmenu’s.

Met gemiddeld 86 kilo vlees per persoon per jaar, staat Nederland op de 7e plaats op de wereldranglijst voor vleesconsumptie. Volgens het WNF leven Nederlanders met het huidige consumptiepatroon alsof ze over twee aardbollen beschikken. Naast het dierenleed, veroorzaakt de Nederlandse vee-industrie ernstige milieuvervuiling en draagt het bij aan ontbossing en een oneerlijke wereldvoedselverdeling.

Nederland is, na China, de grootste importeur van soja voor veevoer. Van alle geïmporteerde soja wordt 90% verwerkt in veevoer. Voor de sojateelt worden grote oppervlakten tropisch regenwoud gekapt met als gevolg conflicten over landrechten, schending van arbeidsrechten en verlies van lokale voedselzekerheid en werkgelegenheid elders.

“Wij hopen de mensen met Kerst bewust te maken van de verbondenheid tussen huidige en toekomstige generaties, dichtbij en ver weg. Ons consumptiegedrag hier heeft grote gevolgen voor de leefomstandigheden van mensen elders en in de toekomst,” aldus Marit de Waard, voorzitter Partij voor de Dieren afdeling Zuid-Holland. “Vlees eten is naast dieronvriendelijk, ook nog eens zeer inefficiënt. Voor de productie van een kilo vlees is 5 tot 7 kilo aan soja, graan of mais nodig. Daarbij legt het een groot beslag op drinkwater. Wij hopen dat mensen met Kerst, maar ook daarna, steeds meer zullen kiezen voor feestelijke vegetarische of veganistische alternatieven.” Aldus De Waard.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl