Pas op glad wegdek op de NietEuroBrug

brugdek1Attentie attentie, hier een zeer belangrijk bericht van uw gemeente: Wij hebben borden geplaatst bij de brug op Waterland, inmiddels bekend als de NietEuroBrug waarvoor we ook GeenSubsidie aanvragen bij de stadsregio.

Op de borden staat aangegeven dat het dek van de brug glad is. Duidelijk? Mooi, dan kunt u nu geen schadeclaim meer indienen.

Tja, eigenlijk te gek voor woorden. Opnieuw is de soap rond een (ver)rot(te) brug een nieuwe weg ingeslagen. Want met vriezen worden de multiplex plankjes die in november zijn aangebracht spekglad. Het oversteken van de brug is dan een gewaagde onderneming.

Het is zo glad dat er meerdere mensen onderuit zijn gegaan. Daadkrachtig als de gemeente Spijkenisse is in dit soort situaties heeft men onmiddellijk actie ondernomen. Aan weerzijde van de brug staan nu borden.

Of men daarmee de aansprakelijkheid afdicht? Het is maar de vraag waarbij wij het antwoord nu al flink in twijfel trekken. Er is namelijk sprake van een situatie die lange tijd als gevaarlijk gekenmerkt kan worden. Onlangs heeft een rechtbank een uitspraak gedaan waarbij de een gemeente aansprakelijk werd gesteld voor schade als gevolg van slecht onderhoud van een weg. De aangeklaagde gemeente verdedigde zich met de stelling dat zij al borden hadden geplaatst over de kwaliteit van het wegdek. De rechter veegde dit van de tafel af. Daarvoor waren de problemen te lang al bekend. Helemaal vergelijkbaar is het niet maar het geeft genoeg stof tot nadenken

Daarom een oproep: Mocht u onderuit gaan op deze brug en hierdoor letselschade ondervinden, meldt u dan bij de redactie van VPinfo.nl . Samen gaan wij dan in de weer om deze schade vergoed te krijgen. En dat we niet stil zitten, we hebben al contact gezocht met een aantal advocaten die zich inzetten voor letselschade vergoedingen. Blijkbaar wordt dit de enige oplossing om deze verrotte brug snel te laten vervangen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl