Pas op met duiken

Woensdag 15 juli heeft aan het Oostvoornse Meer nabij paviljoen ‘De Stormvogel’ een ongeval plaatsgevonden, doordat een duiker een niet gesprongen explosief heeft opgedoken. De duiker heeft dit explosief geactiveerd door het te beroeren, waardoor hij waarschijnlijk blijvend letsel aan zijn linkerhand heeft opgelopen.

Duiken in het Oostvoornse Meer is op zich niet gevaarlijk. Het oppakken van verdachte voorwerpen, mogelijke explosieven, wel.

Wij adviseren duikers in het Oostvoornse Meer daarom nadrukkelijk:

§ Raak geen verdachte voorwerpen aan en neem deze niet mee naar de kant

§ Ga niet actief op zoek naar verdachte voorwerpen

§ Wanneer je een verdacht voorwerp in het Oostvoornse Meer aantreft, markeer dan de plaats en meld dit aan het waterschapsloket van Hollandse Delta, telefoon: 0900 – 2005 005 (€ 0,10 per minuut, 24 uur per dag bereikbaar)

Het is nog niet duidelijk hoe dit explosief in het Oostvoornse Meer is terechtgekomen en of er zich nog meer soortgelijke explosieven in het water bevinden. De politie Rotterdam-Rijnmond doet hier onderzoek naar.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl