Peter Belinfante (58) overleden (video)

peterbelifante02Afgelopen zaterdagnacht is Peter Belinfante op 58 jarige leeftijd overleden.

Peter Belinfante was sinds september 1982 onafgebroken lid van de gemeenteraad van Spijkenisse namens de VVD.

Belinfante was bovendien sinds 2008 eerste plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Spijkenisse geweest.

Belinfante is ook twintig jaar wethouder geweest in Spijkenisse. In de periode 1982 tot 1986 had hij sociale zaken, werkgelegenheid en volksgezondheid in zijn portefeuille. Van 1994 tot 2002 had de Peter Belinfante de eerste vier jaar sociale zaken, werkgelegenheid, volksgezondheid en volkshuisvesting in zijn portefeuille; in de tweede periode ruimtelijke ordening, financi├źn en automatisering.

Belinfante nam door zijn functie als wethouder en raadslid, deel aan diverse regionale besturen: de stadsregio, gemeenschappelijke regelingen, stichting bereikbaarheid Rijnmond, provinciaal overlegorgaan verkeersveiligheid en de bestuurlijke kamer vervoerregio.

In de periodes 1990 tot 1994 en 2005 tot 2010 was Peter Belinfante fractievoorzitter van de VVD in Spijkenisse. Tevens was hij voorzitter van de raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Beheer.Een maand geleden, op 10 maart 2010, werd hij beloond voor zijn trouwe diensten en bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter Belinfante werd enige tijd geleden geconfronteerd met kanker. Twee chemokuren en 36 bestralingen volgden, hij wilde niet opgeven. Een paar weken geleden mailde hij nog naar vrienden en bekenden: “Het is dus behoorlijk foute boel. In het kort komt het op het volgende neer. De uitzaaiing die in december op de radioactieve scan ontdekt is en toen 2,5 cm was is inmiddels gegroeid tot 10 cm doorsnede! Het ding drukt op mijn linker long en dat is de oorzaak van de bloedingen (beschadigde kleine adertjes).

Wat erger is, is het feit dat het ding ook mijn aorta genaderd is en dat is behoorlijk fout! Nu begrijp ik ook waarom ik de laatste dagen (maar ook in de periode voor de verkiezingen tijdens de publieksacties in het dorp) bijna constant pijn in m’n rug en borstkast heb. Het ding drukt natuurlijk ook op allerlei zenuwbanen die de pijnlijke uitstraling veroorzaken. Slapen werd hierdoor toch een crime. Paracetamol en Brufen 600 helpen niet echt meer.

Op advies van mijn huisarts ben ik vanaf nu ook vloeibare morfine gaan gebruiken; neem ik in voordat ik ga slapen en als het nodig is ook op andere momenten. (nu is een voedingssonde wel makkelijk)

Ik hoop niet dat de politie komt kijken want de hoeveelheid morfine die ik in huis en m’n auto heb is iets meer dan de gemiddelde hennepkwekerij in woningen……Het is een redelijk lange opsomming van ellende geworden, maar ik blijf doorvechten.”

Afgelopen zaterdag kwam er een einde aan de ongelijke strijd die deze Ridder voerde..

{youtube}ZtaCBV9uDVw{/youtube}

De uitvaart is a.s. zaterdag crematorium Zuiderbegraafplaats om 11 uur

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl