Pinpasdief herkend in Opsporing Verzocht

pinnen1Een 41-jarige schoonmaker uit Spijkenisse wist in de zomermaanden behoorlijk de bloemetjes buiten te zetten.

Eind juli 2009, vond hij tijdens zijn werkzaamheden in een schoolgebouw in Voorburg, een bankpas en de daarbij behorende pincode.

Hij eigende zich de bankpas toe en wist daarmee ongeveer 26.000 euro te pinnen. De politie beschikte over duidelijke camerabeelden van de pintransacties en heeft deze getoond in het programma ‘Opsporing Verzocht’. De werkgever van de schoonmaker, maar ook zijn familie, zetten de politie op het spoor van de Spijkenisser. Nadat zij het programma hadden gezien, wisten zij de man te overtuigen zich te melden op het politiebureau. Hij verscheen op dinsdag 2 maart op het bureau Leidschendam-Voorburg, waar hij werd aangehouden. De Spijkenisser bekende de diefstal en vertelde het geldbedrag bij diverse opnames te hebben buitgemaakt. De man had het geld inmiddels over de balk gesmeten. Hij verklaarde het bedrag wel terug te willen betalen. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt.

 

 

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl