Polikliniek Cardiologie Ruwaard van Putten Ziekenhuis tijdelijk dicht

rvp-2012De poliklinieken Cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse en in de buitenpoliklinieken Hellevoetstluis, Rozenburg en Hoogvliet zijn tijdelijk gesloten.

De continuïteit van de zorg voor cardiologiepatiënten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis wordt gewaarborgd in nauwe samenwerking met andere ziekenhuizen in de regio.

Patiënten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis kunnen voor een poliklinische afspraak cardiologie in eerste instantie terecht in het Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam), het Ikazia Ziekenhuis (Rotterdam) en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis (Dirksland). Wanneer nodig, staan ook de andere ziekenhuizen binnen het samenwerkingsverband Stichting Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ) klaar om de helpende hand te bieden.

Met alle patiënten die deze week en volgende week een afspraak hebben op de polikliniek Cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis wordt telefonisch contact opgenomen. Met behulp van een aantal vragen wordt een inschatting gemaakt van hun situatie. Als een patiënt met spoed moet worden gezien, kan deze terecht bij een cardioloog in het Maasstad Ziekenhuis.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis streeft ernaar de polikliniek zo spoedig mogelijk te heropenen onder regie van het Maasstad Ziekenhuis. Dit geldt ook voor de verpleegafdeling Cardiologie. Die is een week geleden, in overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg, gesloten.

De Raad van Bestuur beseft dat dit uiterst vervelend is voor patiënten cardiologie van de polikliniek in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Het ziekenhuis stelt alles in het werk om de opvang van patiënten en het verzetten van afspraken goed te laten verlopen.

Alle andere verpleegafdelingen en poliklinieken in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zijn gewoon geopend.

Patiënten en familieleden kunnen met vragen contact opnemen met telefoonnummer: 0181 – 658645. Op de website van het ziekenhuis staan de antwoorden op de meestgestelde vragen: www.rpz.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl