Politie schiet op auto verdachten gewapende overval

politie02De politie heeft maandag op een auto geschoten waarin vier verdachten van een gewapende overval op een hotel zaten die op de vlucht waren. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

In de nacht van zondag op maandag, rond twee uur, werd het Badhotel in Rockanje overvallen door vier mannen.

De overvallers kwamen het hotel binnen en bedreigden de nachtportier met vuurwapens. Toen hen duidelijk werd dat zij niet bij een eventuele buit konden komen gingen zij er met lege handen vandoor.

Zij vluchtten met een auto in de richting van de N57. De inmiddels gealarmeerde politie stelde daar een versperring op door een politieauto op de weg te plaatsen. De vermoedelijke daders reden op de versperring in waarop de politiemensen op de auto schoten met de bedoeling hem te stoppen.

Dit leek niet te lukken, want de bestuurder reed door, maar zo’n vijfentwintig meter verderop kwam de auto toch tot stilstand en de vier inzittenden gaven zich over aan de politie. Het ging om vier mannen van 22, 24, en 34 jaar oud allen afkomstig uit Spijkenisse.

Eén van de verdachten bleek een schotwond aan zijn been te hebben. De vier zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De gewonde man is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht en daarna ook ingesloten.

De Forensische Opsporing van de politie Rotterdam Rijnmond heeft sporen veilig gesteld in het Badhotel en de Recherche van het district de Eilanden onderzoekt de overval. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de situatie rond het schietincident bij de wegversperring.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl