Politieke avond Pamijer

Op 16 februari was het drukker dan gewoonlijk in DAC Spijkenisse. Meestal vind je er vooral bezoekers; Mensen met psychische problemen, die daar komen om elkaar te ontmoeten en om vrijwilligerswerk te doen. Deze keer waren er naast buurtbewoners en cliënten ook politici en medewerkers van scholen, welzijnswerk en woningbouwverenigingen.

Dit gezelschap ging met elkaar in gesprek over de plannen na 3 maart. Dan zijn immers de gemeenteraadsverkiezingen. Door veranderde wetgeving moet de nieuwe gemeenteraad straks bepalen welke ondersteuning kwetsbare burgers van Spijkenisse kunnen krijgen. Dat de ideeën daarover verschillen, zal niemand verbazen. Iedereen vindt wel dat mensen met langdurige problemen hulp moeten kunnen krijgen. Maar of je die bijvoorbeeld aan een buurvrouw vraagt, of aan een ‘professional’, daarover wordt verschillend gedacht. Adviezen die de aanwezigen deze avond aan de politici meegaven waren onder andere:

– Betrek mensen met beperkingen bij het maken van plannen. Luister naar hun ervaringen;

– Maak de informatie van de gemeente geschikt voor alle burgers. Dit geldt als eerste voor de website van de gemeente;

– Als er geen DAC meer is, dan gaan mensen weer vereenzamen. Ze vallen dan makkelijk terug in hun psychische problemen, met alle gevolgen van dien;

– Gebouwen als het DAC kunnen door verschillende groepen en clubs gebruikt worden. Dit maakt het betaalbaar.

Het belangrijkste onderdeel deze avond was de bereidheid tot samenwerken, dit is in de meeste situaties de beste zoektocht voor succes.

 

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl