Poorten aan de Ploegvoorde krijgen een kunstwerk

opknappen-poortjesDe Leeuw van Putten heeft in samenspraak met bewoners uit de Voordes het initiatief genomen om de poorten aan de Ploegvoorde meer allure te geven door middel van een kunstwerk..

De poorten vormen een doorgangsroute door de wijk maar liggen er wat troosteloos bij.
Samen met de direct omwonenden is het idee ontstaan om met mozaïek de poorten meer uitstraling te geven. 

Dit wordt gedaan met iedereen die hieraan een bijdrage kan en wil leveren.

 

Samen met kinderen, jongeren en volwassen bewoners gaat kunstenares Francine Bisscheroux hierbij helpen. Vandaag is begonnen met het boetseren van, door bewoners aangeleverde ideeën zoals vlinders en vogels.Er is gekozen voor afbeeldingen uit de natuur om het geheel te laten aansluiten bij het groen in de wijk.

Op 10, 11, 12, 14 en 15 augustus wordt het ontwerp gezamenlijk op de muren van de poorten ichting Repelvoorde en Heepvoorde gemozaiekt. Tijdens deze dagen zullen de poorten tijdelijk worden afgesloten door de gemeente.

Het opbouwwerk is tijdens de mozaïekdagen aanwezig zodat er tussendoor iets gegeten en gedronken kan worden. Met het mozaïeken kunnen steeds 18 bewoners/ kinderen meedoen.

Wilt u helpen? Dat kan door het inschrijfformulier wat u in de bus heeft gekregen in te leveren bij Wilma van der Wende, Ploegvoorde 18.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl