Poster Canon Voorne-Putten Rozenburg verspreid op scholen

canon-kaartAlle scholen op Voorne–Putten, primair én voortgezet onderwijs, hebben exemplaren ontvangen van de Canonposter Voorne-Putten Rozenburg.

Deze poster, een geografische afbeelding van de Canon VPR, is ontwikkeld door het regionale cultuurproject ‘Voorne in alle Staten’ in samenwerking met het Streekarchief VPR en financieel mede mogelijk gemaakt door ‘Stichting Centrum voor de Regionale Geschiedenis Jan de Baan’ uit Spijkenisse.

Op de Canonkaart is zichtbaar op welke plekken de 40 belangrijkste gebeurtenissen uit onze roemruchte regionale geschiedenis hebben plaatsgevonden. En dat blijkt in veel gevallen dichterbij huis dan men zou verwachten.

‘Voorne in alle Staten’ heeft eerder de Canonwaaier gerealiseerd en deze beschikbaar gemaakt voor de middelbare scholen. Op basis van deze waaier wordt er nu in samenwerking met docenten lesmateriaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Ook voor het primair onderwijs wordt er, op veler verzoek, nog dit jaar een Juniorcanon ontwikkeld.

De Canonwaaier is inmiddels ook buiten de scholen een gewild object geworden.
Om aan de vraag tegemoet te komen is de waaier te koop bij het o.a. het Streekarchief VPR in Brielle en in de Bibliotheek in Hellevoetsluis. De waaier wordt verkocht tegen de kostprijs van € 4,99 .

‘Voorne in alle Staten’ ontwikkelt in samenwerking met de regionale culturele instellingen, vrijwilligersorganisaties, scholen en inwoners van Voorne-Putten culturele en educatieve projecten waarbij de cultuurhistorie van ons eiland een belangrijke uitgangspunt is.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl