Professor dr. Danner leidt onderzoek RvP Ziekenhuis

rvp-2012Professor dr. S.A. (Sven) Danner leidt het onderzoek dat het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse laat uitvoeren naar aanleiding van cijfers uit 2010, waaruit bleek dat het aantal sterfgevallen met een cardiologische ziekte boven het landelijk gemiddelde lag.

De onderzoekscommissie zal naast internist Danner bestaan uit cardioloog dr. J.M.P.G. Ernst en een chirurg, met wie nog afrondende gesprekken worden gevoerd.

De commissie zal alle omstandigheden rondom het levenseinde onderzoeken van patiënten die tussen 1 januari 2010 en heden in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zijn overleden. Ook de dossiers die in dezelfde periode door de Klachtencommissie zijn behandeld en de calamiteitenmeldingen die aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn doorgegeven, worden meegenomen in het onderzoek.

Het gaat in totaal om ongeveer achthonderd patiëntendossiers. Professor Danner verwacht ongeveer vijf maanden voor het onderzoek nodig te hebben. Danner heeft een lange staat van dienst. Hij was tot het jaar 2000 werkzaam bij het AMC, waar hij onder meer hoofd van de AIDS-afdeling was. Van 2000 tot 2011 was hij hoofd Interne Geneeskunde bij het VUMC, ook in Amsterdam.

Danner, die in 2011 met emeritaat ging, is hoogleraar interne geneeskunde. Hij is op dit moment lid van de Klachtencommissie van de Tergooiziekenhuizen en trad onlangs nog op als getuige-deskundige in de zogenoemde Groninger HIV-zaak.

Dr. Ernst is werkzaam als cardioloog in het Atrium Medisch Centrum in Heerlen. Voordien heeft hij gewerkt in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en in het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl