PvdA: bezorg Welplaat meer werk!

De plaatstelijke Partij van de Arbeid wil dat de gemeente Spijkenisse meer werk gaat aanbesteden via de sociale werkplaats Welplaat. Er wordt namelijk verwacht dat WSW-bedrijf De Welplaat door het wegvallen van orders en de economische recessie grote tekorten verwacht voor de komende perioden.

Wegvallen van werk voor de Welplaat heeft een nadelig gevolg voor de gemeente. Deze draait namelijk op voor een groot gdeelte van de verliezen die door de werkplaats worden geleden.

Meer werk zou gevonden moeten worden in de verplaatsing van diverse taken, die nu intern worden gedaan of worden uitbesteed aan externen, kunnen worden uitgevoerd door werknemers van De Welplaat. Dit voorstel doet de PvdA in de aanloop naar de behandeling van de kadernota 2010.

Daarbij haalt de plaatselijke PvdA nog meer paradepaardjes van stal. Zo brengt men opnieuw het gratis Openbaar Vervoer voor 65plussers onder de aandacht, is de vorig jaar al ingediende motie over gloeilampen weer uit de kast getrokken en krijgt werk voor jongeren weer voldoende aandacht.

Hoeveel van de ingebrachte motie’s de eindstreep halen is maar de vraag. De oppermachtige ONS en haar partners zijn dusdanig vertegenwoordigd in de raad en het college dat er maar weinig medewerking te verwachten valt. Daarnaast moet de gemeente Spijkenisse de komende jaren flink bezuinigen door de tegenvallers die zij de afgelopen tijd al voor haar kiezen heeft gekregen.

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl