PvdA en D66 samen verder in Bernisse

d66-pvdaOp bestuurlijk niveau overleggen PvdA en D66 over een gezamenlijke lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2010 in de gemeente Bernisse.

Krachtenbundeling zou in hun ogen leiden tot een betere aanpak van problemen waarmee de gemeente te maken heeft.

In een eerder stadium hebben de beide partijen vastgesteld dat zij op een hoop punten het met elkaar eens zijn. Een grotere fractie zou ook meer invloed kunnen uitoefenen binnen de gemeenteraad.

In de top van de gezamenlijke lijst zijn evenveel PvdAers als D66ers opgenomen. Of op de achtergrond ook de dramatische voorspellingen voor de PvdA een rol speelt is niet bekend. Volgens de laatste peilingen zou D66 flink groter worden dan de PvdA.

Ondanks de lijstverbinding zullen beide partijen onafhankelijk blijven bestaan. De samenwerking betreft puur een gezamenlijke fractie. De leden van de partijen moeten nog wel een fiat geven aan deze samenwerking.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl