PvdA Jong Hellevoetsluis ontdekt Hyves

pvda-jong-hyvesIn navolging van de landelijke aftrap voor de campagne die afgelopen zaterdag in Amsterdam door Wouter Bos werd gegeven, start de PvdA Hellevoetsluis natuurlijk ook haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Zoals gewoonlijk zullen zij op zaterdag 23 januari van 10:30 tot 13:30 uur met hun caravan op het vertrouwde plaatsje bij de fontein op winkelcentrum de Struytse Hoeck staan.

Dat de Partij van de Arbeid nauw betrokken is bij het doen en laten van de Hellevoetse jeugd is geen verrassing. De stap naar de jongeren is dan ook zo gemaakt met raadsleden die werkzaam zijn met de kinderen en jongeren. En dan wordt ook duidelijk dat jeugd leuk en interessant is. Wij zijn dan ook niet de partij die onderscheid maakt tussen groepen binnen Hellevoetsluis. Wij hebben het over jeugd en daar bedoelen we dus iedere jongere mee.

Maar dan heb je nog de relatie Jongeren en Politiek. Is die er wel? De PvdA vindt van wel maar niet op de manier waarop wij daar als volwassenen mee bezig zijn. Jongeren zijn kort en duidelijk, geen rompslomp. Misschien is dit juist wel de wijze waarop wij de politiek zouden moeten gaan bedrijven.

Jongeren hebben natuurlijk een mening en weten heel goed waar zij het over hebben, maar dit doen ze op hun eigen manier. Aanstaande zaterdag om 11.00 uur zal de lijsttrekker van de PvdA Hellevoetsluis, Henk Joosten, een voor ons nieuwe en moderne manier van “met elkaar contact zoeken” de lucht in sturen.

Een paar weken geleden kwam het tijdens een gesprekje op de ijsbaan op de onderlinge contacten die er wel waren maar slechts incidenteel. Hierdoor werden zaken die de jeugd aangaven wel opgepakt maar zij konden niet meer zien wat ermee gedaan werd. Dit is voor Kirsten van Straaten het moment geweest om het idee van een PvdA Hyves site te lanceren. Een Hyves site waar iedereen op een eenvoudige en leuke wijze met elkaar in contact kan blijven.

Nadat zij in het kort haar ideeën had verteld werd het enthousiasme bij de PvdA groot. Dezelfde avond kwamen al de eerste foto’s en krabbels van de leden bij Kirsten binnen.

Zaterdag geeft zij met plezier de site over aan Henk Joosten die haar gevraagd had de PvdA jong Hyves te mogen introduceren. Als nieuwe lijsttrekker van de PvdA vond hij dit geweldig om te doen. Maar zoals dit hoort bij Hyves betekende dit dat ook aan Henk gevraagd werd om zichzelf voor te stellen op deze site, en dan niet alleen vanuit de politiek maar juist vanuit zichzelf.

En hier gaat het nu juist om, aldus Henk: wij moeten moeite doen om op een gewone wijze duidelijk te maken wat wij gaan doen. Dit initiatief van de jongeren zelf helpt hierbij. Als voorbeeld hebben wij gekeken naar ons verkiezingsprogramma en al snel werd duidelijk dat vooral de punten voor de jeugd niet over zouden komen op de wijze waarop wij deze beschreven hebben.

Op Hyves staat nu een versie waarvan wij weten dat deze wel overkomt. We gaan onze best doen om middels deze hyvessite beter met onze “vrienden” te communiceren. Gelukkig zal Kirsten ons hierbij helpen. Dus als je zin hebt om “vriend” te worden, kijk dan eens op hyvessite PvdA Jong

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl