PvdA Spijkenisse wil leerlingen meer betrekken bij politiek

scholierenDe PvdA in Spijkenisse heeft naar aanleiding van de gastlessen aan het ROC Zadkine rond de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen de ambitie om leerlingen op scholen meer te betrekken bij de plaatselijke politiek.

“Als we het over leerlingen op scholen hebben, dan hebben we het over jongeren”, aldus PvdA-raadslid Wouter Struijk.

De ervaringen van Struijk, opgedaan tijdens de gastlessen, waren zeer positief. De leerlingen konden de aanwezigheid van de verschillende politici waarderen en konden op die manier kennis maken met de plaatselijke politiek.

 

“Jongeren zijn de toekomst”, zegt Struijk. “Juist in Spijkenisse, als potentiële krimpgemeente, moeten jongeren hoog op de agenda staan om ze te kunnen behouden voor je stad. Daar lig-gen voor Spijkenisse nog een hoop kansen.”

De PvdA zou de leerlingen via de scholen willen benaderen om een gezamenlijk plan op te stel-len, waarbinnen gastlessen en/of debatten kunnen worden georganiseerd met en tussen de leerlingen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl