PvdA start met Ombudsteam

pvdaDe PvdA-Spijkenisse heeft sinds kort een Ombudsteam dat is bedoeld om mensen te helpen, die een vraag of een probleem hebben en er zelf niet meer uit komen.

Het Ombudsteam is er voor iedereen, of men nu lid is van de PvdA of niet. Met wat voor vraag u ook komt, het Ombudsteam probeert u antwoord te geven door dingen voor u uit te zoeken, mee te denken aan een oplossing, of u door te verwijzen.

De hulp van het PvdA Ombudsteam is gratis.

De werkwijze van het PvdA-Ombudsteam is betrekkelijk eenvoudig. De leden van het team bieden u een luisterend oor voor de vraag of het probleem waar u voor staat. Samen met u gaan zij na welke instantie u het beste kan helpen. Indien nodig maakt het Ombudsteam voor u een afspraak of schrijft voor u een brief.

Als u het ergens niet mee eens bent kan het Ombudsteam bijvoorbeeld een bezwaarschrift voor u schrijven of u naar een jurist verwijzen die u verder helpt. De bezoekers van de Ombudsteam blijven wel zelf verantwoordelijk voor de hulpvraag die zij voorleggen. Het Ombudsteam helpt u met het vinden van de juiste weg, zodat uw vraag of probleem zo goed mogelijk wordt opgelost. Op zich zijn dit simpele handelingen, maar de ervaring leert dat dit toch vaak bijdraagt aan de uiteindelijke oplossing.

In andere plaatsen heeft de PvdA al eerder een ombudsteam ingesteld. Zo is er een team in de stad Den Haag. Deze heeft sinds haar start al 200 keer vraagstellers kunnen ondersteunen. De 200e zaak in Den Haag gaat over een bewoonster van de Koningsstraat in de Schilderswijk. Al geruime tijd strijdt zij met haar medebewoners uit 77 portieken voor inzicht in en verlaging van de jaarlijkse eindafrekening van de energiekosten. De woningen hebben daar blokverwarming. Het gaat om vele honderden euro’s. Bewoners raken daardoor in de financiele problemen en komen zelfs terecht in de schuldsanering. Het Haagse PvdA-ombudsteam heeft contact opgenomen met de woningcorporatie Haag Wonen.

In Spijkenisse heeft het Ombudsteam op twee avonden in de maand een spreekuur van 19.00 tot 20.00 uur ingepland. Op woensdagavond in Wijkcentrum-Noord en op donderdagavond in het Stadhuis. De eerste avond staat gepland op 9 september in Wijkcentrum-Noord. Het eerste spreekuur in het Stadhuis is op donderdag 24 september. Kijk op de website voor de overige data en informatie: www.ombudsteam-pvda-spijkenisse.nl. Vanaf 1 september is het ombudsteam ook telefonisch bereikbaar: 06-41712227.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl