Raddraaiers draaien Halloween de nek om

halloweenHet begon twee jaar gelden met de ellende. Jongeren die net een jaar of 14 oud waren kwamen het feest verstoren. Vorig jaar was de overlast van de raddraaiers nog groter.

Er werden eieren gegooid, bedreigingen geuit. Nu capituleert de organisatie. Geen Halloween meer in de Voordes.

2008 was een dieptepunt voor het feest. Scouting de “Hartelgroep” kwam helpen het feest in goede banen te leiden maar uiteindelijk was het gevolg dat de raddraaiers het alleen maar een grotere uitdaging vonden om het feest te verstoren. Zo’n 30 jongeren zijn door de wijk getrokken en hebben bewoners lastig gevallen die hun tuinen hadden opengesteld voor kinderen die snoep kwamen halen. Dieptepunt was dat een aantal jongeren op de vuist zijn gegaan en kinderen van de scouting van hun fietsen hebben geslagen.

“De politie hadden we al gebeld toen de sfeer grimmig dreigde te gaan worden maar we kregen te horen dat ze geen auto konden langs sturen. De boel moest blijkbaar eerst echt escaleren, dit is dan ook gebeurd” aldus de organisatie.

“In het verleden hebben we herhaalde malen oproepen gedaan via internet, folders en bijeenkomsten om ondersteuning en fysieke hulp voor onze stichting. We hebben geen aanmeldingen gehad om echt mee te denken/helpen. Halloween is bedoeld als een kinderfeest en we willen het graag zo houden, laagdrempelig. In sommige wijken wordt gekozen voor megafeesten met bewaking en dranghekken, tja…….dat gaat niet lukken met een tweekoppige organisatie”.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl