Regenboog verkiezingscampagne!

regenboogcampagneIBP uit Hoogvliet is nog steeds de eerste en enige lokale politieke partij die een absolute meerderheid behaalde bij lokale verkiezingen in Nederland.

Dit gebeurde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 1998.

Nu twaalf jaar na dato staan we aan de andere kant van de Oude Maas aan de vooravond van een gemeenteraadsverkiezing waarin ONS dezelfde prestatie zou kunnen gaan neerzetten. De intentie is tijdens de presentatie van de ONS kandidaten al grootmoedig uitgesproken.

Vechten tegen de bierkaai

Natuurlijk moeten alle partijen tijdens de campagne uitgaan van hun eigen kracht om een zo goed mogelijk verkiezingsresultaat te behalen. Echter met de indrukwekkende achterban van ONS in het verenigings- en uitgaansleven, professionele pr-krachten, veel mankracht, heel veel geld voor de campagne en door als enige partij handig gebruik te maken van een recente aanpassing van de kieswet blijft het vechten tegen de bierkaai.

Lijstencombinaties

Om te voorkomen dat Spijkenisse een nieuwe gemeenteraad krijgt om des keizers baard, moet ONS onder de achttien zetels gehouden worden. Lukt dat niet dan heb ik nu al medelijden met alle onderliggende partijen in de nieuwe raad. De eerste kans om collectief tegen het dominante ONS te gaan strijden heeft iedereen al laten liggen. Alle partijen hadden namelijk met elkaar lijstencombinaties moeten aangaan om te voorkomen dat evenals in 2006 restzetels naar ONS gaan.

Tweede kans

De tweede kans kunnen de overige partijen nog wel grijpen door een regenboogcoalitie te vormen tegen het dominante ONS in de verkiezingscampagne. Gebeurt dat niet, dan kunnen we de kurken nu al laten knallen en toosten op een nieuw dagelijks ONS-VVD bestuur.

Veel sterkte en wijsheid toegewenst de komende weken en op 3 maart 2010.

 

J.P. van Tilburg

Inwoner van Spijkenisse en kandidaat raadslid voor LPF (Lokale Politieke Federatie) Lijst 10

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl