Regionale Scoutingwedstrijden

scouting2Komend weekend worden de jaarlijkse Regionale Scoutingwedstrijden georganiseerd.

Plaats van handeling is ditmaal op het terrein naast ZVC Oosterland aan de Heindijk in Brielle, gelegen direct aan het Brielse Meer.

Jaarlijks organiseert scouting regio Maasdelta de RSW. Ruim 50 ploegen van de scoutinggroepen uit de regio strijden dan tegen elkaar om uit te maken wie zich de beste van de regio mag noemen.

Van Scouting De Hartelgroep uit Spijkenisse doen maar liefst 6 ploegen mee. De ploegen, bestaande uit 5-7 kinderen tussen de 11 en 15 jaar brengen hun geleerde scoutingvaardigheden in de praktijk. Zwaartepunt is de hike, een pittige tocht die ze op zaterdag moeten afleggen met onderweg de nodige opdrachten.

Het thema dit jaar is, uiteraard omdat scouting in Nederland 100 jaar bestaat, Dit komt tot uiting in de namen van de subkampen (Koninginnedag, Oud & Nieuw, Sinterklaas en Valentijnsdag) en in de namen van de ploegen (bijv. Supersinten, Feestbeesten, Taartvreters etc.)

De 4 ploegen die op zondagmiddag uiteindelijk de eerste vier plaatsen bezetten verdienen bovendien de felbegeerde tickets voor de Landelijke Scoutingwedstrijden die met Pinksteren in Baarn gehouden worden.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl