Regiosport kort: Fietsen en een eerste plaats

regiosport-kort011e jeugd wielerronde van Bernisse

Zuidland – Op zaterdag 8 mei a.s. organiseren de Stichting Wielerronde Abbenbroek en de Stichting Wielerronde Zuidland gezamenlijk de 1e jeugdwielerronde van Bernisse in Zuidland.

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur en zullen duren tot 16.00 uur. De start en finish is in de Raadhuisstraat en het parkoers loopt via de Groen van Prinstererlaan, Dr. W. Dreesstraat en de Kerkweg weer naar de Raadhuisstraat. Na afloop van de jeugdwedstrijden is er nog een dikke banden race.

Inmiddels hebben bijna 200 jeugd renners en renster ingeschreven voor de wedstrijden, die worden verreden in 7 categorieën.

Schoolkorfbaltoernooi

Hoogvliet – Op woensdag 21-04-2010 organiseerde Nikantes het jaarlijkse Elektro Groeneweg schoolkorfbaltoernooi op het sportcomplex aan de Botreep. Ruim 200 kinderen deden mee aan het toernooi verdeeld over 17 teams.

In oktober 2010 vind het EK Korfbal plaats in sportpaleis Ahoy te Rotterdam. Speciaal voor deze gelegenheid werden de Hoogvlietse deelnemende basisscholen omgedoopt naar 1 van de 16 deelnemende landen op het EK Korfbal. In totaal deden er dit jaar 5 Hoogvlietse basisscholen mee. De teams waren onderverdeeld in poules voor de groepen 3/4, de groepen 5/6 en de groepen 7/8.

In de poule van de groepen 3/4 is Belgie 2 eerste geworden en kon hierdoor de wisselbeker mee naar de Middelpuntschool nemen. In de poule van de groepen 5/6 is Engeland 1 eerste geworden voor het derde jaar op rij. De Westpuntschool mag de wisselbeker dan ook definitief een plaatsje geven in hun prijzenkast op school. Aangezien er dit jaar weer 2 poules van de groepen 7/8 waren, moest er een finalewedstrijd gespeeld worden tussen Portugal 1 – Engeland 1. De prijsuitreiking vond dit jaar plaats door de directeur van Elektro Groeneweg, Peter Buitendijk. Hij reikte aan alle 17 deelnemende landen een mooie beker uit. Foto’s van het schoolkorfbaltoernooi kunt u bekijken op www.nikantes.nl

Jeugd fietst samen met Burgemeester Proloog parcours

Rotterdam – De jeugd van PRC Delta en 2 andere verenigingen uit de regio, in totaal 90 kinderen, hebben vrijdag 23 April samen met de Burgemeester van Rotterdam, de Heer Aboutaleb het proloog parcours van de Tour de France geopend tijdens een fietsrit langs de zelfde route als de proloog .Ze zijn gestart vanaf café/restaurant Rustburcht aan de Strevelsweg.

Met 9 kinderen voorop, daarachter de Burgemeester, de Directeur van de Grand Depart, de Directeur van de gemeente Rotterdam en Teun van Vliet met daar weer achter de rest van de kinderen en de genodigde reden ze naar de hoek van de Dordtselaan/Strevelsweg waar ze het markeringsbord van de start hebben onthult, na één ronde fietsen hebben ze op de terugweg bij het sport en hallencomplex Ahoy het markeringsbord van de finish onthult.

Bij terugkomst aan de Strevelsweg kregen alle kinderen wat te drinken en diverse attenties gericht op de Tour de France zoals een petje, fluitje, polsbandje, bidon en een soort gele trui gevuld met pepermunt en mochten ze per vereniging op de foto met Teun van Vliet.
Het was een mooi gezicht al die trotse en blije kinderen, ieder in hun eigen clubtenue en sommige zelfs in hun rood/wit/blauw daar zij Nederlands kampioen zijn geworden tijdens het NK op de weg in 2009 en zij mogen deze kleding het hele jaar dragen tot aan het nieuwe NK.

SPARK atlete behaalt eerste plaats in Oostvoorne

Oostvoorne – Bijna tweehonderd atleten verschenen op 25 april jl. in Oostvoorne aan de start voor de laatste race over 10 kilometer van het Van Buuren Running Circuit 2009/2010. Onbedreigd liep Elsemieke de Vos in een fraai persoonlijk record van 38 minuten en 34 seconden naar de eerste plaats, op ruim 2 minuten gevolgd door Carola Schot (Energie) in 0.40.45.

In het overall klassement van het Van Buuren Circuit eindigde Elsemieke op de tweede plaats bij de dames senioren. Ze kan terugzien op een geslaagd seizoen en verbeterde op diverse afstanden haar beste tijden. Snelste SPARK heren waren Rachid Fadis (0.36.19) en Einar Tveter (0.36.31).

Wereld Tai Chi-dag

Spijkenisse – Elk jaar wordt er wereldwijd een Wereld Tai Chi dag georganiseerd om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze Chinese bewegingsvorm. Over de hele wereld gaan mensen tussen 10.00 en 11.00 uur naar buiten om gezamenlijk Tai Chi te beoefenen. Afgelopen zaterdag was dat ook het geval op de Maasboulevard, waar leerlingen van Fonchi Taichi een aantal demonstraties gaven.taichi

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl