Rita Verdonk bezocht Spijkenisse

rita-on-tourOp de vroege morgen van zondag 6 juni heeft Rita Verdonk een bezoek gebracht aan de Gemeente Spijkenisse.

Zij werd om 10 uur in het Atlas Hotel ontvangen door een delegatie van Trots Spijkenisse met daarbij aanwezig de beide raadsleden Mia Sliwinski en Nico Akkerman en steunraadslid Chris Hottentot. Verdonk toonde zich zich zeer strijdbaar en vertrouwde op een goede uitslag van de landelijke verkiezingen die op 9 juni zullen plaatsvinden. In een interview gaf zij aan geen twijfels te hebben over de uitslag, immers behaalde Trots op NL tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 6% van de stemmen. Dit percentage is goed voor 10 zetels in de Tweede Kamer. In de peilingen staat zij echter op 0 zetels.

Na het interview en de koffie toog de delegatie richting het Rivièrabad waar Verdonk een aantal prettige gesprekken had met de vroege bezoekers van dit subtropisch zwemparadijs.

Verdonk ging in discussie met een Spijkenisser over de visie van Trots m.b.t. de integratie. Deze inwoner van Turkse afkomst maakte heel goed duidelijk wat de komst van de, met name Poolse, seizoensarbeiders voor impact heeft op de werkgelegenheid van de Nederlander. Met name in zijn branche, de steigerbouw, worden oorspronkelijke werknemers verdrongen door deze goedkope, maar helaas vaak onkundige arbeiders, zo gaf deze inwoner aan. Wat vooral bijzonder is te noemen, is dat deze inwoner zelf ook uit een ander land afkomstig is, maar toch ernstige bedenkingen heeft over het openstellen van de grenzen. Verdonk zal zich, wanneer zij in de Tweede Kamer herkozen wordt, zeker gaan bemoeien met deze ongewenste bijwerkingen van Europa.

Regionaal kandidaatkamerlid Nicole Bakker uit Hellevoetsluis deelde aan de kinderen die vandaag het zwembad bezochten felgekleurde oranje ballonnen uit. Die komen zeker ook van pas bij het komend WK-voetbal dat wordt gehouden in Zuid-Afrika. Al met al was deze vroege pitsstop in Spijkenisse gezellig en nuttig, op naar 9 juni!

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl