Roekeloos gedrag van vader leidt tot dood baby

politie02Het Openbaar Ministerie vervolgt een 32-jarige Spijkenisser voor de dood van zijn zes weken oude dochtertje.

Bijna twee jaar geleden overleed baby Latisha op de bank in een woning in de Neptunusstraat. Uit onderzoek bleek dat ze door verstikking om het leven was gekomen.

Beide ouders werden aangehouden, maar uiteindelijk wordt alleen de vader vervolgt. De zaak tegen de moeder is geseponeerd vanwege onvoldoende bewijs. Het OM baseert de zaak op getuigenverklaringen en sporenonderzoek. Volgens de Officier is Hesdy D. op de bank in slaap gevallen met zijn dochtertje bij zich. In zijn slaap heeft hij zich omgedraaid en is hij op de baby terecht gekomen, die als gevolg daarvan is overleden. Volgens de verdachte heeft hij de baby na haar voeding teruggelegd in haar bedje. Hij weet echter zich echter niet alles te herinneren van de bewuste avond. Hij stelt dat hij gaten heeft in zijn geheugen. Die dag en avond had hij wel gedronken, maar dat waren slechts een paar biertjes. De moeder had veel meer gedronken en ook een aantal jointjes gerookt en werd door de man naar bed gestuurd toen ze overgaf over de baby.

De advocaat van D. stelt dat het ook mogelijk is dat de moeder de baby uit het bedje heeft gehaald voor een voeding en daarbij heeft laten vallen omdat ze nog onder invloed was. Misschien is het wel de moeder die op het kind is gaan liggen. Dat er dna-sporen op de jas aangetroffen zijn, bewijst volgens de advocaat niks omdat zowel vader als moeder de jas droegen. Hij wil dat de zaak tegen zijn cliënt dan ook geseponeerd wordt.

Het OM heeft 15 maanden celstraf geeist, waarvan 5 voorwaardelijk. Die straf is niet alleen vanwege het roekeloze gedrag waardoor er een baby om het leven is gekomen, maar ook voor ontucht met de oudste dochter van zijn vriendin. Op 20 december doet de rechtbank uitspraak.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl