Rondje Noord: een wijk die opknapt

rondje-noord1Vrijdag brachten wethouders en (kandiaats)raadsleden samen met Maasdelta een bezoek aan Spijkenisse Noord. Bij een aantal bouwprojecten werd stil gehouden.

In zowel de Zes Rozen als Leliepark werden de zorgwoningen bekeken. In de Zes Rozen zijn dat woningen voor dementerende ouderen, in Leliepark gaat het om woningen voor verstandelijk gehandicapten. De zorg is in handen van Careyn.

Maasdelta is nu bezig met de tweede fase van de herstructurering. De portiekflats in de Lisstraat worden gerenoveerd. De bewoners worden tijdelijk ergens anders in de wijk ondergebracht.

Binnenkort wil Maasdelta beginnen met de renovatie van woningen in de Dahliastraat, Chrysantenstraat en omgeving. Deze woningen zijn ruim 50 jaar oud. Op grond van het energiebeleidsplan van Maasdelta worden die woningen opgeknapt. Er komt isolatie en er worden nieuwe ketels geplaatst. Het doel is de woonlasten te verlagen.

Het bezoek aan Noord werd afgesloten met een bezoek aan het Herman Gorterhof, waar op de begane grond allerlei voorzieningen aanwezig zijn, die niet alleen door de bewoners gebruikt worden, maar ook door de wijkbewoners. Ook is in het Herman Gorterhof de ontmoetingsruimte ‘Mei’, een wijkgerichte voorziening.

rondje NoordRondje NoordRondje NoordRondje NoordRondje Noord

© Foto’s Cok de Coninck / VPinfo.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl