ROOD kraakt woningnood

kraken01Zaterdagavond 20 februari hebben een tiental jongeren een woning gekraakt aan de Lindenstraat 57 in de wijk Groenewoud.

De woning werd bezet omdat de jongeren het niet eens zijn met de langdurige leegstand van woningen in de wijk.

In de buurt staan meer dan 12 woningen langdurig leeg terwijl die normaal te verhuren zijn. Sommige van de woningen blijken al 4 jaren leeg te staan. Door de leegstand dreigt de buurt te verpauperen. Gezien de grote behoefte aan betaalbare woningen in Spijkenisse en de regio is leegstand voor de jongeren niet acceptabel en was dit reden tot kraken over te gaan.

De actie is een initiatief van de jongeren afdeling ROOD van de SP afdeling Spijkenisse. De ROOD jongeren willen op deze wijze aandacht vragen voor de wijze waarop de verhuurder Maas Delta met huurwoningen omgaat. De ROOD jongeren zijn verder van mening dat de politiek in Spijkenisse zich te weinig bezig houdt met de huurproblemen in de wijk. Eerder heeft de SP afdeling Spijkenisse al aandacht gevraagd voor de slechte staat van onderhoud van de woningen in de wijk en hebben buurtbewoners ook zelf actie gevoerd. Leden van de actiegroep Groenewoud hebben tijdens een verkiezingsdebat in het Atlas hotel nadrukkelijk om aandacht gevraagd voor de huisvestingsproblemen in Groenewoud.

De jongeren, Martijn, Elvin, Diana, Nikita, Roy, Chantal, Farrah, Nick, Reguillo en Dennis hebben te kennen gegeven voorlopig in de woning te blijven. De buurtbewoners zijn op de hoogte gebracht en werden uitgenodigd de krakers een bezoekje te brengen. Verhuurder MaasDelta is ook geïnformeerd over de actie.

kraken92

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl