RPZ: mogelijk fusie met Maasstadziekenhuis

maasstadziekenhuisEen fusie tussen het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse en het Maasstad Ziekenhuis is Rotterdam is niet uitgesloten.

Dat heeft bestuursvoorzitter Gerrit Jan van Zoelen van het Ruwaard van Putten vandaag bevestigd.

Ook als het geen fusie wordt, zal er verregaande samenwerking komen. Het doel ervan is het oplossen van de financiële problemen waarmee het ziekenhuis al jaren te maken heeft.
Daarnaast is het Ruwaard van Puttenziekenhuis de afgelopen weken in opspraak geraakt door een hoog sterftecijfer op de hartafdeling en beschuldigingen van verkeerde diagnoses. Onder druk van de Inspectie voor de Gezondheidszorg werd vorige week de afdeling gesloten. De zes patiënten die er lagen, zijn overgebracht naar het Maasstad Ziekenhuis.
Maandag praat bestuursvoorzitter Van Zoelen met de inspectie over de positie van de vier cardiologen. Zij zijn niet in dienst van het ziekenhuis maar werken ermee samen in de vorm van een maatschap.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl