Ruim 50 Kilo aan vuurwerk in woning

Politieagenten hebben woensdagmiddag een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. Er is een 35-jarige inwoner van Spijkenisse voor het bezit van vuurwerk aangehouden.

Op basis van binnengekomen informatie stelden agenten woensdag rond vier uur een onderzoek in bij een woning aan de Menno ter Braakstraat.

In de kelder van de woning zagen de agenten zakken, tassen en dozen met vuurwerk staan. Ook in de schuur lag vuurwerk. Nadat al het vuurwerk bij elkaar gelegd was bleek dat het om bijna vijftig kilo illegaal vuurwerk te gaan. Er werden onder andere 134 mortierbommen, 1 meerslagbom, nitraten, lawinepijlen en zogenaamde cobra’s gevonden.

Een aantal hiervan heeft dezelfde kracht als een handgranaat. Ieder jaar worden er bushokjes, ramen en putten vernield met dit vuurwerk. Ook raken er mensen ernstig gewond doordat er zwaar illegaal vuurwerk afgestoken wordt. Het vuurwerk is in beslag genomen voor vernietiging. De Spijkenisser moet zich verantwoorden voor de rechter.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl