Ruwaard stopt als zelfstandig ziekenhuis

rvp-2012Het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten Ziekenhuis kan niet meer bestaan als zelfstandig ziekenhuis.

Het ziekenhuis wordt een zogenaamd ‘satellietziekenhuis’ van het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dat wil zeggen dat er nog wel behandeld wordt, maar het ziekenhuis niet meer zelfstandig bestaat.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis vervult een belangrijke zorgfunctie voor de bewoners in de regio Voorne-Putten. Door de financiële positie waarin het Ruwaard van Putten Ziekenhuis verkeert, is een voortbestaan als zelfstandig ziekenhuis niet langer mogelijk.

Zorgverzekeraars CZ en Achmea zijn bereid om financiële afspraken te maken met het Ruwaard zodat het ziekenhuis de transitieperiode kan overbruggen.

Het satellietziekenhuis zal gericht zijn op specifieke functies voor de verschillende patiëntengroepen, met optimalisatie van kwaliteit en borging van continuïteit van zorg. Het onderzoek naar de wijze van samenwerking wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 afgerond.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis raakte in opspraak door een onverklaarbaar hoog sterftecijfer op de afdeling cardiologie.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl