Schepen, sierraden en keramiek

tentoonstelling-westvoorneDe komende week exposeren Lenie Simons en Dees Jacobs in Kunstwerk Westvoorne.

Toen Lenie Simons- Molenwijk 40 jaar geleden in Rozenburg kwam wonen, kwam zij in de ban van de bedrijvigheid te water en koos scheepvaart en havens als onderwerp voor haar schilderijen en aquarellen.

Zij volgde lessen op de VU Rozenburg bij Leo van Oudheusden en aan de Academies in Den Haag en in Rotterdam. Haar zeer verfijnde techniek en glaceringen geven haar werken een bijzondere uitstraling.

Met haar heldere kleurgebruik en prachtige luchten, heeft zij een volledig eigen stijl ontwikkeld. Kenmerkend hiervoor zijn ook het fraaie lijnenspel, het realisme en de grote gedetailleerdheid. Door ook nog die compositie samen te stellen qua lucht en water, krijgt het werk iets extra’s mee. De getoonde werken beslaan meerdere jaargangen, waardoor details kunnen zijn gewijzigd of schepen onder een andere vlag varen of zelfs niet meer bestaan.

Lenie behoort tot de Zeeschilders van De Blauwe Wimpel, een maandblad dat gespecialiseerd is op het gebied van informatie over de scheepvaart in Nederland en België. Regelmatig wordt daarin het werk afgedrukt van maritieme kunstenaars. Ieder jaar probeert De Blauwe Wimpel een expositie samen te stellen van zo’n twintigtal zeeschilders om het mogelijk te maken het werk in het echt te kunnen bezichtigen. Dit jaar wordt deze expositie gehouden in het Baggermuseum te Sliedrecht in de maanden april, mei en juni 2010.

In juni 2009 was haar werk te zien in het Hotel van Marion te Oostvoorne, tijdens het Kunstwerkrondje, vaak tot grote verrassing van de mannelijke bezoekers, die zeer onder de indruk waren van het werk van Lenie.
Lenie exposeerde eerder in het Scheepvaartmuseum Amsterdam, tijdens Sail ’80, het Hillesluis museum te Rotterdam, het Visserijmuseum te Vlaardingen, het Visserijmuseum te Scheveningen, het Katwijk’s museum te Katwijk en het Nat. Reddingmuseum Dorus Rijkers te Den Helder. Op haar website: www.molenwijkmaritiem.nl kunt u meer van haar werk zien.

Dees Jacobs is een oude bekende in Kunstwerk. Zowel haar keramiek als haar sieraden zijn alleszins de moeite waard. Het met de hand opgebouwde keramiek kenmerkt zich vooral door ronde vrouwelijke vormen. Vrouwen blijven voor Dees een grote inspiratiebron, maar ook andere vormen gaat zijn niet uit de weg. Te denken valt aan dieren, bloemen, abstracte vormen enz.

Het gebruik van oxides geven de beelden een natuurlijke uitstraling, waardoor zij niet alleen binnen, maar ook buiten in het groen prachtig tot hun recht komen.
Naast haar keramiek exposeert zij ook met eigenzinnige sieraden van rubber.
Dees Jacobs en Lenie Simons exposeren samen van dinsdag 16 tot en met zondag 21 maart van 11.00 tot 17.00 uur in Kunstwerk Westvoorne.

{BANNER}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl