Shell-Pernis witte vlek voor C2000

c2000Het communicatiesysteem C2000 van de hulpdiensten zit na vier jaar nog altijd vol mankementen. Zo is er slecht bereik rond het terrein van Shell-Pernis.

Het tv-programma Zembla, dat onderzoek heeft gedaan naar C2000, meldt dat het digitale systeem ook een slecht bereik heeft in het gebied rond de kerncentrale bij Borsele en de extra streng beveiligde gevangenis in Vught.

Dat er problemen met C2000 zijn, was al langer bekend. Zo liet het communicatiesysteem van de hulpdiensten het onlangs nog afweten tijdens de rellen op het strand van Hoek van Holland. Dat had volgens Zembla te maken met het feit dat C2000 ook langs de kust een slecht bereik heeft.

In een reactie op het tv-programma Zembla zegt het ministerie van binnenlandse zaken dat er bij Hoek van Holland al jaren een procedure loopt voor een extra mast voor het communicatiesysteem.

Minister Ter Horst van binnenlandse zaken moet in de Tweede kamer uitleg komen geven over de problemen rond C2000. Het CDA in de Tweede Kamer vindt dat de minister direct met oplossingen moet komen. De problemen zijn zo acuut, dat niet langer kan worden gewacht.

Directeur Don Berghuis van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat in een reactie aan RTV Rijnmond weten dat de problemen bekend zijn en dat er wordt gewerkt aan een oplossing.

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl