Signalerend huisbezoek

catharina20logoAl enkele jaren wordt door Welzijn Ouderen van de Catharina Stichting het project Signalerend Huisbezoek uitgevoerd.

Alle zelfstandig wonende 75+ -ers van Brielle, Zwartewaal en Vierpolders worden in de gelegenheid gesteld hieraan mee te doen.

Dit project duurt 3 jaar. In die drie jaar kunnen de ouderen een gesprek voeren met een vrijwilliger. Dit gesprek, aan de hand van een vragenlijst, neemt ongeveer 1 ½ uur in beslag.

In dat gesprek wordt informatie gegeven door de vrijwilliger en kan de oudere eventuele wensen kenbaar maken over de volgende onderwerpen: wonen, gezondheid, zelfredzaamheid en hulpverlening, mobiliteit en vervoer, sociale contacten, tijdsbesteding en financiën.

Voor het voeren van deze gesprekken is Welzijn Ouderen op zoek naar vrijwilligers. Om de gesprekken te kunnen voeren wordt de vrijwilliger een korte cursus aangeboden, waarin voldoende informatie gegeven wordt en eventuele vragen beantwoord kunnen worden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen, tel. 416863, Frank Louer, vrijdagochtend 10.00 -13.00 uur of privé 417397

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl