Sinterklaas intocht Brielle 2009

sint-brielle01Ongeveer 1000 kinderen stonden te wachten op Sinterklaas. Zou hij wel of niet op tijd in Brielle zijn en hoe zou het zijn met de pakjes?

Gelukkig waren er een zwarte pietenband een fanfare en majorettes om de tijd te doden en begon het zonnetje te schijnen. Om half 1 arriveerde het schip in de haven aan het Maarland NZ.

Sinterklaas was blij dat hij er was, alle pieten hadden de Spaanse griep en moesten voordat ze van boord kwamen ontsmet en ingeënt worden met een grote spuit.

Nadat Sinterklaas heel veel kindertjes een hand had gegeven, ging hij op zijn paard Americo beginnen aan de feestelijke tocht, begeleid door Pieten en een pakjesauto, door de binnenstad.

Vanavond kunnen alle kinderen die lief geweest zijn hun schoentje zetten, want gelukkig zijn alle pakjes die nat waren geworden tijdens de storm weer netjes en strak ingepakt.

sint-brielle29sint-brielle51sint-brielle66

Meer foto’s staan in ons fotoalbum

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl