SISA nu ook op Voorne-Putten

sisaOp maandag 2 november wordt er op het gemeentehuis in Abbenbroek een speciale bijeenkomst georganiseerd voor een aantal subregionale partijen om toe te treden tot SISA.

De stadsregionale instellingen zijn reeds op 8 oktober tijdens een bijeenkomst toegetreden tot SISA.

Alle gemeenten in de stadsregio Rotterdam gaan één systeem hanteren om problemen van jongeren te signaleren. Dit risicosignaleringssysteem SISA (Signaleren en Samenwerken) gaat door zestien gemeenten en ongeveer twintig stadsregionale instellingen gebruikt worden. De gemeenten op Voorne-Putten Rozenburg hebben naast deze stadsregionale instellingen een aantal subregionale partijen die zij eveneens tot het systeem toe willen laten treden. Dit zal gebeuren tijdens een speciale bijeenkomst op maandag 2 november in het gemeentehuis in Abbenbroek.

Tijdens deze bijeenkomst wordt door middel van het ondertekenen van de toetredingsverklaring de aftrap gegeven voor het gebruik van het risicosignaleringssysteem SISA in de regio Voorne-Putten Rozenburg. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Signaleren en Samenwerken

Het risicosignaleringssysteem SISA (Signaleren en Samenwerken) brengt risicomeldingen van hulpverleners bij elkaar en informeert hulpverleners onderling over welke organisaties betrokken zijn bij een jongere om zo de samenwerking te optimaliseren. Dankzij dit systeem blijft elke jongere in beeld en kunnen hulpverleners elkaar informeren en hun activiteiten op elkaar afstemmen.

De toetredingsverklaring wordt ondertekend door de volgende partijen: ISD Voorne-Putten Rozenburg, Stichting Push en Stichting Welzijn Schiedam. Verder zijn uitgenodigd: Careyn Maatschappelijk Werk, de coördinator van het RMC en de leerplichtambtenaren.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl